Un studiu realizat recent in SUA, Georgia, a raportat ca 75% dintre copiii cu varste intre 9 si 10 ani, sunt expusi regulat la pericolele fumatului pasiv. Acesti copii ar putea fi un motiv pentru care parintii sa renunte la fumat cu tigari electronice.
Copiii ar putea fi una dintre cele mai mari motivatii pentru adulti sa renunte la fumat cu tigara electronica. Cu totii stim pericolele la care sunt expusi cei care fumeaza pasiv. Doar pentru ca parintii au esuat in incercarea de a renunta la fumat, nu este corect ca si copiii lor sa sufere de pe urma tigarilor traditionale. Exista o modalitate usoara pentru parinti sa isi fereasca copiii de pericolul fumatului. Parintii pot gasi acum foarte usor un magazin de tigari electronice, de unde le pot cumpara si utiliza cel putin cand sunt in preajma copiilor.
Costurile cu tigara electronica sunt mai mici decat cele cu tigarile traditionale, astfel parintii pot salva o suma consistenta de bani. Acestia nu isi vor mai expune copiii pericolelor asociate fumatului pasiv sau altor catorva mii de substante chimice si toxice. Si, probabil ca majoritatea parintilor sunt de acord ca pastrand aerul mai curat pentru copiii nostri, acestia vor fi mai sanatosi.
Tigara electronica este un dispozitiv care nu contine tutun si nici substante chimice periculoase. Majoritatea bolilor provocate de tigari provin de la arderea tutunului si nu de la continutul de nicotina. Nicotina nu este o substanta daunatoare in sine, provoaca doar dependenta, ca si cafeaua de altfel.
Tigara electronica functioneaza cu ajutorul unei baterii care incalzeste un e-lichid pe care il transforma in vapori inofensivi. Acest proces este asemanator cu cel ce are loc intr-un ceainic care, in urma incalzirii, transforma continutul din interior in vapori.
Daca sanatatea noastra nu este un motiv suficient de puternic pentru a renunta la fumat, sanatatea copiilor nostri cu siguranta va fi.