Potrivit unui studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, se estimeaza ca aproximativ 600.000 de decese sunt provocate anual de fumatul pasiv. Daca fumatorii ar renunta la tigarile clasice folosind tigari electronice, 600.000 de oameni nu ar muri nevinovati.
Studiul a fost realizat in noiembrie 2010, in 192 de tari, si a concluzionat ca fumatul pasiv este foarte periculos pentru copii, care se spune ca sunt predispusi la pneumonie, astm si chiar moarte infantila. De asemenea fumatul pasiv se considera a fi principala cauza a bolilor de inima, cancerului pulmonar si a bolilor respiratorii. Potrivit lui Armando Peruga, liderul „Initiativei Fara Tutun” a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, studiul ajuta specialistii in domeniul medical sa inteleaga rolul tutunul in viata oamenilor de zi cu zi.
Desigur, nu trebuie sa fi un specialist ca sa intelegi la ce pericole te expui atunci cand fumezi si la ce pericole ii expui pe cei din jurul tau. Singurele care nu sunt afectate de aceste studii sunt guvernele. Poate daca s-ar implica mai mult in a ajuta fumatorii sa renunte la tigarile clasice ar avea si alte beneficii decat cele materiale, de pe urma accizelor la tutun. Guvernele ar putea incuraja fumatorii sa renunte la tigarile traditionale in favoarea unor alternative, cum ar fi tigara electronica.
Tigara electronica nu contine gudron, monoxid de carbon, benzen si alti compusi cancerigeni. Puteti folosi tigara electronica in spatii inchise pentru ca nu produce fum, astfel nu afecteaza sanatatea celor din jurul dvs. Tigara electronica va satisface pofta dvs. de nicotina si va garanta ca familia dvs. este ferita de pericolele asociate fumatului pasiv.
Fumatori din lumea intreaga au reusit sa renunte la tigarile traditionale folosind tigari electronice. Dintre toate metodele alternative de renuntare la fumat, tigarile electronice au cea mai mare rata de succes. Exista cateva state, care considera tigarile electronice o alternativa viabila pentru tigarile traditionale, printre care Marea Britanie si Italia.