Manual de utilizare tigara electronica Elips Vipercig
Important
1. Primul lucru, cititi manualul de utilizare.
2. Montam cele doua componente ce formeaza o tigara electronica (bateria + atomizor + carcasa) Atomizorul este cu carcasa in cutie!
Tragem carcasa, astfel incat atomizorul sa ramana infipt in baterie.
3. “Infigem” un cartus nou (rezervor) in atomizor. La prima introducere, intra mai greu pentru ca puntea atomizorului (varful ascutit) trebuie sa gaureasca acel cartus nou, pentru a permite scurgerea lichidului din el. Dupa ce am perforat cartusul nou, il indepartam deoarece urmeaza sa il incarcam cu lichid.
4. Prin gaura nou formata din rezervor vom incarca cu lichid, utilizand capacul special de sticluta care este inclus in pachet. (desurubati capacul vechi al sticlutei, scoateti varful de plastic, si insurubati capacul nou prevazut cu varf metalic.
Dupa ce am incarcat cu lichid cartusul (aprox. 90% din capacitate) il montam la atomizor.
5. Dupa ce am pus lichid, infigem din nou cartusul rezervor in atomizor si montam capacul (mustiucul) peste cartus (rezervor)
6. Tigara electronica este gata de utilizare. Cand inhalam trebuie sa apasam butonul aflat pe baterie. Atentie, se mai intampla ca acesta sa ramana blocat la o apasare mai tare. Miscati-l cu degetul, ca sa nu stea blocat. Dupa ce ati luat degetul de pe buton, ledurile bateriei se sting. Daca ramane blocat, acestea raman aprinse si tigara merge in gol. Se intampla rar, insa e bine sa stiti.
7. In momentul in care bateria este descarcata ledurile vor licari de 5 ori dupa care nu mai da de loc curent.
8. Trebuie sa folosim un servetel. Din cand in cand este bine sa stergeti contactele tigarii electronice cu un servetel. Ramane surplus de lichid care poate afecta tigara electronica.
9. In momentul in care bateria este aproape de descarcare nu mai are aceeasi putere de vaporizare. In curand va licarii de 5 ori anuntand ca trebuie s-o bagati la incarcat.
Ce este si cum functioneaza tigara electronica?
Tigara electronica este un instrument de vaporizare microelectronic, care foloseste un sistem de atomizare avansat. Prin aceasta tehnologie, tigara electronica produce vapori cu gust de tigari normale prin atomizarea lichidului din tigara electronica.
Tigara Electronica – este diferita, in mod esential, de tigarile traditionale:
· Nu genereaza scrum, nu se aprinde sau arde, si nu contine cele 4000 de toxine si monoxidul de carbon care se regasesc in tigarile traditionale.
· Aspectul de “Fum” este de fapt generat de vaporizarea lichidului din tigara electronica, si ca urmare nu este daunator pentru cei din jur (se elimina astfel riscurile prezentate de fumatul pasiv). Tigara electronica poate fi folosita in spatiile publice unde in mod normal fumatul este interzis.
Cum functioneaza aceste tigari electronice?
Daca ati fost in discoteca si ati simtit acei vapori de abur (care inlocuiesc fumul), va pot spune ca principiul este asemanator.
Bateria este are rolul de a alimenta atomizorul care transforma e-lichidul existent in cartus in vapori. Calitatea unei tigari electronice sta in durata de viata a componentelor sale si in cantitatea si calitatea vaporilor produsi de atomizor.
Pentru fumatori impatimiti recomandam modele de tigari electronice cu o dimensiune putin mai mare decat a tigarii clasice, deoarece au baterii si atomizoare mai puternice.
Tigara electronica este compusa din trei elemente:
Bateria: se apasa butonul pentru activare, furnizeaza curent atomizatorului si in paralel aprinde leduluri de control.
Atomizatorul: este partea care vaporizeaza lichidul din cartusul tigarii electronice.
Cartusul: se umple cu lichid cca 90% si se infige in atomizor. Atentie sa se gaureasca pentru a se putea scurge lichidul. Cand il bagati prima oara, puntea atomizorului ar trebui sa gaureasca rezervorul (cartusul).
Tigara electronica satisface atat dependenta de nicotina a utilizatorilor sai cat si dependenta de gest. Avantajul consta in faptul ca este inofensiv atat pentru utilizatori cat si pentru cei din jur (in cazul in care folositi lichide fara nicotina).
Cum incarcam cartusul?
Il scoatem din atomizor, punem lichid in rezervor prin gaura facuta de catre varful ascutit al atomizorului, stergem cu un servetel exteriorul lui, pentru a elimina eventuale picaturi de lichid pe exterior.
Cum stim ca nu mai este bun atomizorul?
Atomizorul este o componenta care are o durata de viata cuprinsa intre 1-4 saptamani in functie de modul de utilizare. Cand observam ca nu mai produce vapori suficienti sau deloc, in conditiile in care bateria este incarcata si avem lichid in rezervor, inseamna ca trebuie schimbat.
NU UTILIZATI TIGARA ELECTRONICA DACA NU MAI AVETI LICHID IN REZERVOR!!!
Cum incarcam bateria de tigara electronica?
Verificam ca pe contacte sa nu fie urme de lichid. Eventual le stergem cu un servetel.
Nu mai trebuie sa dezasamblati tigara electronica pentru a o incarca. Pur si simplu, o conectati la cablul incarcator prin USB. Elips este alimenatata de o baterie litiu-ion de 3.7V 350 mAh. Dureaza intre 100-150 de minute incarcarea prin cablul special de incarcarea prin USB care va este furnizat. Puteti folosi dispozitivul Elipse in timp ce se incarca. Cu toate acestea, daca folositi produsul in timpul incarcarii, timpul de incarcare este posibil sa creasca putin. Pentru a incarca bateria, conectati cablul special prin USB la orificiul aflat la baza bateriei. Un LED rosu se va aprinde, pentru a semnaliza incarcarea. Bateria produsului Elipse are incorporate micro-cipuri, special, pentru a evita supraincarcarea. Cand bateria este complet incarcata, LED-ul va clipi si se va opri automat. Va rugam sa lasati bateriei suficient timp pentru o incarcare completa.
Informatii utile:
Cand fumati este recomandat sa tineti tigara electronica inclinata in jos, cca. 30 de grade pentru ca lichidul sa ajunga mai usor la atomizor.
Nu uitati sa formatati bateria. Dupa prima utilizare lasati-o la incarcat cca. 8 ore.
Cartusele. Este recomandat sa le schimbam dupa mai multe zile, cand se deterioreaza.
In continuare va vom prezenta durata medie de viata a unui atomizator in functie de tipul de fumator. Cifrele de mai jos reprezinta doar o estimare relativa, pot exista exceptii.
Fumatori de 1-10 tigari/zi - peste 4-5 saptamani
Fumatori de 10-20 de tigari/zi - 2-3 saptamani
Fumatori de 20-30 de tigari/zi - 1-3 saptamani
Fumatori peste 30 de tigari/zi ~ 10 zile
Bateriile - in general nu necesita operatiuni de intretinere. Uneori, cand cartusul este supraincarcat cu lichid, o parte din lichidul excedentar se poate scurge la contactele dintre baterie si atomizator. De aceea se recomanda, o data pe saptamana, curatarea contactelor care fac legatura intre baterii si atomizator cu un servetel.