Potrivit unui studiu realizat recent, 1 din 3 britanici doresc ca tigara electronica sa fie mai accesibila pentru toti fumatorii. Acestia nu sunt singurii care isi doresc ca tigara electronica sa fie mai accesibila si mai promovata tuturor fumatorilor.
Britanicii se pare ca sunt in fruntea clasamentului la capitolul tigara electronica, din Europa. Potrivit statisticilor, peste 300.000 de britanici aburesc tigari electronice. Se estimeaza ca numarul acestora se va dubla cat de curand.
Cu toate acestea, 1 din 3 britanici (36%) considera ca tigarile electronice ar trebui sa fie mai disponibile pentru fumatori, potrivit unui studiu realizat recent de brandul numarul 1 de tigari electronice din Marea Britanie, E-lites. Acest studiu a fost realizat online pe site-ul Usurv.com, unde au participat 1000 de persoane care au fost intrebate despre fumat. Dintre cei 1000 de participanti, 25% sunt fumatori, 12% sunt fumatori ocazionali iar 63% sunt nefumatori.
Tot potrivit studiului 47% dintre respondenti au spus ca nu stiu foarte multe lucruri despre tigara electronica si ca nu se pot pronunta. O situatie asemanatoare are loc chiar si in Romania, unde inca exista persoane care nici macar nu stiu ca exista tigari electronice. Acest lucru dovedeste faptul ca publicul trebuie educat cu privire la avantajele pe care le ofera tigara electronica, nu doar prin intermediul mediului online dar si in cadrul mediului offline de promovare.
La intrebarea „Ce ii deranjeaza cel mai tare la fumat?” majoritatea au raspuns ca mirosul (58%) urmat indeaproape de respiratia urat mirositoare (46%). Desigur ca daca in cadrul studiului ar fi participat si aburitori de tigari electronice atunci aceste variante ar fi fost excluse. Tigara electronica nu provoaca mirosuri neplacute sau respiratie urat mirositoare. Aceste avantaje sunt foarte apreciate de cei care deja folosesc acest produs.
Concluzia studiului a fost ca publicul trebuie informat mai mult cu privire la tigara electronica si avantajele pe care aceasta le ofera. De asemenea, acest produs ar trebui promovat mai mult si in mediul offline, nu doar in cel online insa, acest lucru este posibil doar cu sprijinul medicilor si al autoritatilor.