Au trecut aproape 5 luni de cand o tigara electronica a explodat in gura unui om din Florida. De atunci si pana astazi televiziunile nu s-au grabit sa clarifice aceasta situatie. Pentru cei care au uitat detaliile acestui incident o sa va facem o scurta prezentare a lui.
Pe data de 15 februarie 2012 televiziunile vuiau cu o noua stire de senzatie. Potrivit informatiilor de atunci o tigara electronica explodase in gura unui barbat din Florida provocandu-i numeroase leziuni ale fetei. De asemenea multa lume incepuse sa se intrebe daca folosirea unei tigari electronice reprezinta un pericol. Toate aceste stiri si noutati erau prezentate fara a avea o dovada sau fara a dispune de probe care sa demonstreze ca aceasta stire „bomba” era defapt adevarata.
Si ca sa va demonstram ca defapt televiziunile nu au facut altceva decat sa realizeze o stire „bomba” falsa o sa va prezentam declaratia politistului care se ocupa de caz: „Seful Butch Parker responsabil cu acest caz a declarat ca a descoperit in camera mai multe baterii 3.0 V CR123A alaturi de cea explodata. Acest informatii sugereaza ca tigara electronica era una modata.” De asemenea a mai aparut pe un forum si urmatoarea declaratie, „Documentele judiciare arata ca domnul in varsta de 57 de ani folosea o baterie nereincarcabila Litium-ion achizitionata de la compania Radio Shack.” Potrivit aceleiasi surse aceste baterii sunt folosite la dispozitive cu un consum redus, cum ar fi camerele video.
Ca sa intelegem defapt care a fost situatia, domnul respectiv a vrut sa isi creeze propria tigara electronica folosind niste baterii oarecare. Practic domnul, cu mainile sale, si-a creat acele leziuni si si-a pus in pericol viata. Trebuie sa retinem urmatorul lucru, orice baterie modificata nu mai intra in standardele de securitate si calitate ale vreunei companii de tigari electronice. Asadar cei care fac pe inginerii/electricienii o fac pe propria raspundere.
Desigur trebuie sa subliniem si faptul ca televiziunile au uitat sa mentioneze acest aspect „minor”. Acestea s-au rezumat doar la „o tigara electronica a explodat in gura unui om provocandu-i grave leziuni”, creand astfel panica in randul oamenilor.
Este absolut socant modul in care televiziunile reusesc sa creeze stiri pentru a speria populatia cu privire la tigara electronica. Desigur ca aceste stiri nu fac decat sa scada numarul vanzarilor de tigari electronice. Ne intrebam oare cate alte stiri „bomba” sunt de genul acesteia?