Cred ca ne-am cam saturat de cand FDA tot incearca prin diferite mijloace sa reglementeze tigara electronica. Si americanii la randul lor probabil ca s-au saturat de abuzurile facute de FDA in ultimii ani asupra acestui produs. Agentia pare sa profite de puterea pe care o are in SUA si la nivel mondial, pentru a „aranja” lucrurile dupa bunul plac.
In 2009 FDA a relizat o testare prin care a concluzionat ca tigarile electronice contin antigel. S-a dovedit ca defapt un singur cartus continea urme de antigel si prin urmare rezultatele studiului au fost proclamate invalide.
Mai tarziu FDA a incercat sa confiste importurile de tigari electronice pe motiv ca ele contin nicotina. Richard J. Leon, judecator la Curtea din Washington a concluzionat ca FDA nu are nici un motiv sa confiste tigari electronice pe motivul ca ar fi daunatoare sanatatii. El a declarat ca nu vede nici o amenintare asupra sanatatii prin folosirea de tigari electronice. In opozitie FDA a spus ca lichidul din e-tigara contine nicotina, substanta care e toxica si creaza dependenta. Nicotina, dupa cum stiti nu este o substanta toxica, prin urmare au fost eliberate importurile confiscate.
FDA a incercat sa reglementeze tigara electronica si ca dispozitiv medical pentru a da bataie de cap producatorilor si pentru a-i impiedica sa mai vanda. Insa, ca sa fie dispozitiv medical e-tigara ar trebui sa vindece o persoana de o afectiune, de o boala iar fumatul nu este considerat o boala.
Prin luna aprilie a anului 2011 FDA a anuntat din nou ca intentioneaza sa reglementeze e-tigarile dupa sectiunea 905 (j) a legii. Insa, aceasta sectiune a fost intocmita pentru a opri inmultirea noilor branduri de tigari clasice. Daca s-ar aplica si in industria de tigari electronice acest lucru ar aduce o scadere a eficientei acestor produse.
Deja exista cateva milioane de oameni care au reusit sa renunte la fumat cu tigara electronica. Deja exista numeroase studii care demonstreaza ca aceasta este mai sigura decat tigarile din tutun. Pana cand o sa continue FDA sa arate ca defapt nu este sustinuta financiar de producatorii de medicamente si ca vrea „binele” oamenilor?