Cu ceva timp in urma guvernul francez anunta ca a comandat un raport pentru a vedea care sunt posibilele riscuri la care se expun cei care folosesc tigara electronica. Potrivit statisticilor mai mult de o jumatate de milion de fumatori francezi folosesc tigarile electronice pentru a reduce sau pentru a elimina numarul de tigari din tutun.
Raportul, realizat in luna martie a acestui an, care a fost condus de catre pneumologul Bertrand Dautzenberg, prezinta numeroase beneficii pe care tigarile electronice le au asupra fumatorilor. De asemenea, expertii participanti la studiu recomanda ca, sub nicio forma, guvernul francez sa nu interzica tigarile electronice, fie ele cu nicotina sau fara.
„Expertii recomanda ca accesul la tigarile electronice sa nu fie oprit, deoarece, avand in vedere datele actuale, se pare ca acestea reduc pericolul atunci cand inlocuiesc tigarile din tutun. ”
Totodata, pneumologul Bertrand Dautzenberg care a declarat in februarie, "Ca si doctor, eu nu pot recomanda tigara electronica", acesta a declarat in urma raportului ca "Eu nu ma voi impotrivi niciodata daca un fumator doreste sa foloseasca tigara electronica. Cu tigarile din tutun, exista sanse de 50% ca acesta sa isi provoace singur moartea. Cu tigara electronica, nu suntem prea siguri inca, dar este, probabil, mai putin."
Toate concluziile expertilor francezi sunt pentru tigara electronica. Ei chiar recomanda Frantei sa se opuna Directivei UE cu privire la impunerea unui nivel maxim de nicotina de 4 mg/ml la lichidul pentru tigari electronice.
De asemenea recomanda guvernului sa se implice in promovarea acestui produs destinat renuntarii la fumat si sa nu fie ingradit in nici un fel accesul fumatorilor catre tigarile electronice.
Raportul integral il puteti citi aici.
Noi cei de la TigaraElectronica-NR1 am crezut intotdeauna ca tigara electronica este aproape complet inofensiva, in comparatie cu tigarile din tutun. Cei care au indoieli in privinta aceasta nu trebuie decat sa stie ca fumul de tutun contine peste 4000 de substante toxice si cancerigene. In schimb, vaporii de la tigara electronica contin doar propilen glicol (sau glicerina vegetala), arome si nicotina.
Asteptam cu nerabdare sa apara cat mai multe studii si rapoarte, precum cel realizat in Franta, pentru ca oamenii sa se convinga ca aceste produse au un potential urias de a imbunatatii sanatatea publica. Pentru a afla cele mai recente stiri, rapoarte si opinii despre tigarile electronice, nu trebuie decat sa urmariti site-ul nostru, precum si conturile noastre pe retele sociale: https://www.facebook.com/tigaraelectronica.nr1 si https://twitter.com/tigaranr1 !