Legea care interzice fumatul in spatiile publice, care contine si prevederi legate de tigara electronica, va intra in vigoare pe 16 martie 2016. Dupa aceasta data, cei care isi satisfac viciul in cladiri cu minim 2 pereti si acoperis sau in spatii, care nu sunt amenajate special pentru acest lucru, vor fi amendati de Politie sau de Politia Locala cu sume intre 100 si 500 de lei.
In aproximativ o luna de zile, nimeni nu va mai avea voie sa fumeze in spatiile publice inchise, in unitatile de invatamant, in unitatile sanitare, precum si cele destinate protectiei copilului, baruri, restaurante, cafenele, in statiile mijloacelor de transport acoperite (cu 2 pereti), pe stadioane, in taxi, la locurile de joaca pentru copii, fie ele acoperite sau in aer liber, in curtile spitalelor, in fata marilor magazine, in cladirile de biouri sau pe balcoanele locurilor de munca cu 2 pereti si un tavan. Singurele locuri in care vei putea sa-ti mai satisfaci viciul vor fi: in restaurante cu spatii special amenajate, in locuinta si pe balconul personal, in fata restaurantului - doar daca este spatiu dedicat, pe plajele deschise, in parc, la concerte in aer liber – daca sunt locuri special amenajate si nu exista compertimentari si in masinile personale, doar daca nu sunt copii.
Desi tigara electronica a fost si ea inclusa in aceasta lege antifumat in spatiile publice, ea este interzisa doar in mijloacele de transport in comun si la locurile de joaca pentru copii. Aceasta prezinta o serie de avantaje fata de tigara cu tutun, printre care si faptul ca nu genereaza fumat pasiv. Acest dispozitiv emana vapori de apa, inofensivi pentru cei din jur, care miros a capsuni, banane, menta, visine sau a tot felul de alte arome din lichidul pentru tigara electronica.
Tigara electronica este o varianta mult mai buna decat tigara cu tutun din mai multe motive. Conform studiului realizat in august 2015, de catre Public Health England, o agentie guvernamentala din Marea Britanie, ea este cu 95% mai putin nociva decat cea clasica, deoarece nu exista ardere, ci doar incalzirea unui lichid, care, pe langa nicotina, contine propilen glicol sau glicerina vegetala si arome, aceste substante fiind folosite de peste 50 de ani in industria alimentara, farmaceutica si cosmetica, fara sa existe efecte secundare negative.
Un alt avantaj al vapatului este ca, dupa ce investesti initial intre 150 si 300 de lei intr-o tigara electronica de calitate, lunar vei mai scoate din buzunar pentru consumabile (lichid, baterii) in jur de 150 de lei, spre deosebire de tigarile obisnuite, care te usureaza de minim 500 de lei pe parcursul aceleiasi perioade de timp, daca esti fumator de un pachet de tigari pe zi. Prin urmare, daca decizi sa vapezi, faci o alegere buna nu numai pentru sanatatea ta si a celor din jur, ci si pentru bugetul tau. In plus, tigara electronica este ecologica. Nu polueaza mediul cu vreun fum toxic sau cu chistoace, iar componentele pot fi reciclate foarte usor.
Daca esti fumator si vrei sa treci pe tigari electronice, stai de vorba cu unul dintre expertii nostri pentru a te sfatui ce fel de produs si lichid se potrivesc stilului tau de fumat. Magazinul online Tigaraelectronica-nr1 comercializeaza numai produse de calitate, care respecta normele de siguranta in domeniu, pentru ca tu sa vapezi fara probleme, oriunde doresti si permite legea.